tirsdag den 25. juni 2013

Kirsebærmåne med lakridspibe

Man kunne også kalde denne kage - den halvgamle ungkarls favorit: Måne og pibe.

Den er lavet i anledning af en kampagne, der kører i øjeblikket til fordel for landets hospitalsklovne.

Jeg er grundangst for klovne, men som kloge Sifka siger, det er jo et godt formål og hvis bare en eneste syg unge har glæde af sådan et besøg, så er det værd at støtte.

Kagen er bagt i en ganske lille springform - af det der svarer til den halve portion dej til en almindelig springform.

Først lavede jeg en hurtig kirsebærkompot af omkring 15 udstenede bær, lidt vand, citronsaft og et par spiseskefulde sukker. Kompotten kogte i omkring 7 minutter og blev derefter siet, så saften både kunne bruges til glasur og kage.

Derefter rørte min køkkenmaskine 75 gram blødt smør skummende med 75 gram sukker og 75 gram revet marcipan og de let afkølede kompotterede kirsebær. Så tilsatte jeg to æg pø om pø og til sidst omkring 110 gram mel tilsat en halv teskefuld bagepulver.

Mængden af mel afhænger af, hvor meget saft der hænger ved kirsebærrene og hvor store æggene er.

Kagen blev bagt i 35 minutter - man skal nok regne med tættere på 45, hvis man laver normal portion ved 190 grader.

Efter afkøling rørte jeg en sej glasur af den tiloversblevne kirsebærsaft og flormelis. Man kunne sagtens give den lidt flødeost, hvis det skulle være. To lakridspiber blev derefter presset ned i glasuren.

Måske gider du ikke deltage i Facebook-kampagner, men så kan du i stedet kigge efter kasser med påtryk Gi' piben en anden lyd! De finde blandt andet på cafeer, værtshuse og cocktail barer og her kan du købe en pibe og hjælpe hospitalsklovnene ad den vej.

Ingredienser:
  • 75 gram blødt smør
  • 75 gram sukker
  • 75 gram revet marcipan
  • 2 æg
  • 110 gram mel - måske lidt mere eller mindre
  • 1/2 teskefuld bagepulver
  • 15 kirsebær
  • 2 spsk sukker
  • saft af kvart citron
  • flormelis
  • 2 lakridspiber

Ingen kommentarer:

Send en kommentar